Dağ Çayı Sideritis Scardica - 1020m Yükseklikte Organik Yetiştiricilik
Dağ Çayı - (Sideritis Scardica), Kozan'ın Livadero bölgesinde ve 1000 metre yükseklikte toplanmaktadır. Sadece çiçekleri topluyoruz, sapları değil, bu da ürünün kalitesini daha da artırmaktadır. Soğuk veya sıcak, bal ile ya da sade olarak tüketebileceğiniz lezzetli ve aromatik bir içecek.
Bitkilerin hangi coğrafi bölgede toplandığını ve ayrıca yetiştirme alanlarımızdan fotoğrafları görün.
Ürün, konvansiyonel tarımdan organik tarıma geçiş aşamasındadır.
Antik çağlardan beri bilinmektedir ve filozof Theophrastus ile hekim Dioscorides tarafından bahsedilmiştir. Bir versiyona göre, demir kaynağı olduğu için 'sideritis' adını almıştır. Harika bir tadı ve eşsiz bir aroması vardır; soğuk veya sıcak, sade, bal ile, tarçın ile, zencefil ve limon ile keyfini çıkarabilirsiniz.