Kuru meyve - Elma: Mükemmel yuvarlak tat.
Ürün Bilgisi
Elmaların hasat zamanı, Eylül civarında gerçekleşen Çin ile Mart ve Nisan arasında olgunlaşan Şili arasında farklılık göstermektedir. Taze meyveler boyutlarına göre sıralanır, ardından soyulur, çekirdekleri çıkarılır, istenilen şekle - dörde bölme, halka veya küp - kesilir ve en sonunda kurutulur. Kurutma işlemi, baca kurutma tünellerinde gerçekleşir ve tamamen bitmesi üç ila dört gün sürer. Kükürt ile yapılan işlem sayesinde elmanın parlak beyaz rengi korunur - ayrıca, herhangi bir zararlı formu da etkisiz hale getirir. Öte yandan, İtalya'dan gelen kurutulmuş elmalar kükürt yerine sitrik asit ve deniz tuzu ile işlenir - bu nedenle renkleri çok daha açık kalır.
Köken
Ana köken ülkeleri İtalya ve Çin'dir - Çin'de hala elle kesilmektedir. Ayrıca, elma halkaları Şili ve Güney Afrika'da üretilmektedir.