Sızma zeytinyağı - Sızma zeytinyağı
Zeytinyağı SPESİFİKASYONU
Asidite seviyesi: < 1,0
Peroksit değeri: < 15 meq o /Kg
Yağ asidi bileşimi
Mirilistik Asit (C14:0): < 0,05
Palmitik Asit (C16:0): 7,5 - 20
Palmitoleik Asit (C16:1): 0,3 - 3,5
Margarik Asit (C17:0): < 0,3
Margaroleik Asit (C17:1): < 0,3
Stearik Asit (C18:0): 0,5 - 5,0
Oleik Asit (C18:1): 55 - 83
Linoleik Asit (C18:2): 3,5 - 21
Linolenik Asit (C18:3): < 1,0
Arahidik Asit (C20:0): < 0,6
Gadolinik Asit (C20:1): < 0,4
Behnik Asit (C22:0): < 0,4
Lignoserik Asit (C24:0): < 0,2
Steroller
Kolesterol: < 0,5
Brassicastrol: < 0,1
Campesterol: < 4,0
Stigmastrol: Bêta sitosterol > 93,0
Delta 7-Stigmastenol: < 0,5
TEST YÖNTEMLERİ ARALIĞI
25° NGD'de özgül ağırlık: 18 0909-0.920
25° NGD'de kırılma indisi: 31 1,467-1,471
İyot indeksi (Wijs) NGD: 32 78-90
Saponifikasyon indeksi (sodyum oleat cinsinden – mg/kg) NGD: 8 10 max.
Asidite (oleik asit cinsinden %) NGD: 10 0,5 max.