assam için ürünler (3)

Organik Siyah Çay

Organik Siyah Çay

Siyah çay, çoğunlukla Hindistan, Sri Lanka ve Güney Afrika ülkelerinde yetiştirilip hasat edilmektedir. Yeşil çayın aksine, siyah çayda toplama işleminden sonra fermantasyon gibi birkaç üretim aşaması gerçekleşir. Ancak bu şekilde kendine özgü siyah çay yaprağı oluşur. Sri Lanka'da siyah çay hala Ceylon adıyla satılmaktadır. Sri Lanka, dünyanın dördüncü en büyük çay üreticisidir. Bunun büyük bir kısmı ihraç edilmektedir. Çin'de de siyah çayların işlenmesine özel bölgeler bulunmaktadır. Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaleti, hem siyah çayı hem de uzun yıllar olgunlaşmış Pu – Erh çayı (aynı zamanda kırmızı çay olarak da adlandırılır) veya Keemun gibi yerel özel ürünleri ile tanınmaktadır.
Kamış Rulosu

Kamış Rulosu

Saz silindirleri, erozyon koruması için kıyı ve bataklık bitkileri ile önceden yetiştirilmiş silindirik yapılar olarak tanımlanır. Saz silindirleri, sıkıştırılmış hindistan cevizi lifinden yapılmış olup, bir sentetik lif ağ tüpü ile çevrelenmiştir. Gelecekteki kullanım alanına bağlı olarak, 10 adet/lm saz türü ile önceden dikilmiş ve bir bitki dönemi boyunca yetiştirilmiştir. Bir saz silindiri için standart uzunluk 3,0 m (çap 30 cm) dir. Montaj anında bitkiler silindiri tamamen kök salmış ve yıkanamaz hale gelen güçlü bir örtü oluşturmuştur. Saz silindirleri, yeni düzenlenmiş kıyının bisam tarafından istila edilmesini önlemek için bir bisam kafesi ile birleştirilebilir.
Organik Yeşil Çay

Organik Yeşil Çay

Yeşil çay, siyah çayın aksine, fermente edilmez. Bu sayede, köken bitkisi Camellia sinensis'in yaprak formunu en iyi şekilde yansıtır. Nazik işleme sayesinde, çay yapraklarında birçok mineral ve vitamin kalır. Yeşil çay, sinir sistemi üzerinden bizi uyarıp canlandıran acı madde tein içerir. Kuru çay yaprakları, kahvedeki kafeinle benzer miktarda tein içerir. Ancak, bu maddenin vücutta salınımı daha yavaş gerçekleşir, bu da daha uzun süre zinde ve uyanık olma hissi yaratır. Tein içeriği, çay türüne, mevsime, hasada, su sıcaklığına ve demleme süresine bağlıdır. Çay bitkisi, binlerce yıldır Çin'de yetiştirilmekte ve yeşil çaya dönüştürülmektedir. Bu nedenle, Çin dünyanın en eski çay üreten ülkesi ve çay kültürünün öncüsüdür. Hiçbir başka ülke bu kadar çok çay yetiştirmemektedir.