atlantic yapraklı için ürünler (7)

İNFÜZYON Sindirim

İNFÜZYON Sindirim

Yerli nane, sayısız nane türünden biri, yalnızca Orta ve Güney Avrupa'da bulunur. Kuzey Amerika'da, tüm Avrupa'da ve Kuzey Afrika'da yetiştirilir. SU SICAKLIĞI: 90 ila 100°C DEMLEME SÜRESİ: 5 ila 10 dakika
HV Calophyllum

HV Calophyllum

Latince adı: Calophyllum inophyllum Preslenmiş kısım: Meyvenin tohumları Köken: Madagaskar'ın Doğu Kıyısı Göstergeler: Yaygın kızarıklıklar Kusurlu cilt Pul pul, kuru cilt Çatlaklarla mücadeleye yardımcı olur
Kekik

Kekik

Kekik, İtalyan mutfağında yaygın olarak kullanılan belirgin bir lezzete sahip bir bitkidir. İyi bir pizzanın hazırlanmasında vazgeçilmez bir unsurdur ve domates soslarını tatlandırmak için fesleğen veya kekik gibi diğer taze otlarla çok iyi bir şekilde uyum sağlar. Taze seçildiğinde, tadı daha ince olur ve Akdeniz'in zarif balıklarıyla hoş bir şekilde eşlik eder.
Tutku çiçeği

Tutku çiçeği

Tutku çiçeği
Adaçayı

Adaçayı

Adaçayı, Latince'de "kurtarmak" veya "iyileştirmek" anlamına gelen salvare kelimesinden adını alan Lamiaceae familyasına ait bir bitkidir. Gerçekten de, çok eski zamanlardan beri adaçayına tıbbi özellikler atfedilmektedir. Uzun zamandır hem Çin'de, hem Kuzey Amerika'da, hem de Güney Amerika'da bilinen bu bitki, aslında 700'den fazla türü içeren Salvia cinsine aittir. Bu yüzlerce Salvia arasında ilginç olanı, güçlü, hafif acı ve kafurumsu bir tada sahip olan stricha adaçayıdır ve av etleri, kızarmış domuz ve kuzu eti, dana, tavuk, hindi veya ördek ile mükemmel bir şekilde uyum sağlar.
Limon Otu

Limon Otu

Melisa, limon otu gibi bir parfüme sahip bir bitkidir ve yapraklarının süper bir gücü vardır! Bir böcek ısırığına sürüldüğünde, etkilerini hafifletir. Melisa, sakinleştirici ve rahatlatıcı özellikleri için infüzyon veya banyo suyunda kullanılır. Mutfakta, melisa, beyaz etler ve tavuklara ince bir tat katar. Pastacılıkta ise, tatlılara, krema tatlılarına ve flanlara lezzetli bir tat verir.
Sirkeli

Sirkeli

Sörrel, ekşi ve hafif limonlu tadı için çiğ veya pişirilmiş olarak kullanılan bir yapraklı sebzedir. Aromatik bir ot olarak kullanıldığında, çorbaları ve sebzeleri, balık yemeklerini ve özellikle iyi bir uyum sağladığı yumurtaları lezzetlendirmektedir. Lif, magnezyum, potasyum, demir ve A, C, E vitaminleri açısından zengin olan sörrel, antik çağlardan beri sindirim ve sıkılaştırıcı özellikleri ile tanınmaktadır.