Badem
Bademin kökeni, Orta Doğu'ya yakın sıcak ve kuru bölgelerden gelmektedir ve 3000 yıldan fazla bir süredir tüketilmektedir.
İspanya'nın fethi sırasında, Arapların yanlarında getirdikleri ana narenciye tohumları ile birlikte badem de ekilmişti. Bademin Akdeniz kıyısı boyunca, özellikle Tunus'ta yayılması gerçekleşmiştir.
Badem, Latince Prunus amygdalus adından gelmektedir; tatlı veya acı (sert) olarak iki çeşidi vardır. Bu, meyvenin bir kabuğu (bir mermi) olup, açık renkli, çıtır (canlı) bir yağlı tohumdur ve tatlı (şekerli) veya acı (sert) olabilir (yabanı çeşidi).
Bu, fitosteroller, tekli doymamış yağ asitleri, protein, lif, vitaminler (B1, B2, B3 ve E), magnezyum, manganez, bakır, fosfor, demir, çinko, kalsiyum ve potasyum açısından zengin olduğu için büyük bir besin değeri taşıyan bir kuruyemiştir.
Bu, yüksek kalori içeriği ile enerji açısından iyi bir kaynaktır.