azzano mücevher için ürünler (2)

ROSATO SALENTO - SALENTO'DAN ROSÉ ŞARAPLAR

ROSATO SALENTO - SALENTO'DAN ROSÉ ŞARAPLAR

Üzüm: Negroamaro – siyah Malvasia – Primitivo Üretim alanı: Taranto'nun Doğu Bölgesi Toprak tipi: Kırmızı toprak, taşlı tüf ve/veya kireçtaşı karışımı Bağ yetiştirme tipi: Destekli alberello Bağ ortalama yaşı: 15 yıl Ortalama üretim / hektar: 90/120 kantar üzüm Hasat dönemi: Eylül Üzüm hasat yöntemi: Manuel Alkol: %11 - %12 vol. Renk: Canlı pembe Bukle: Karakteristik şarap kokusu Tat: Kuru, çok uyumlu Servis sıcaklığı (celsius): 8° 10° C Tavsiye edilen: Aperatif, balık ve İtalyan mezeleri, deniz ürünleri, hafif çorbalar, sebzeler, mozzarella ve taze peynir.
San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria DOC Eski Bağlar

San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria DOC Eski Bağlar

Il san Marzano 62. yıl dönümü primitivo di Manduria riserva doc, saf primitivo üzümlerinden üretilmektedir. Üzümler, en az altmış yaşında olan eski asmalardan elde edilmektedir. Hasat, hafif bir olgunlaşma ile Eylül ortasında yapılmakta ve salkımlar elle toplanarak küçük sepetlere konulmaktadır. Şarap mahzeninde üzümler, kısa bir soğuk ön-macerasyona tabi tutulmakta, ardından yaklaşık 10 gün boyunca 24-26°C'de seçilmiş mayalar kullanılarak çelik tanklarda fermente edilmektedir ve kabuklarla macerasyon yapılmaktadır. Sonrasında, yumuşak preslerle nihai süzme işlemi gerçekleştirilmekte ve malolaktik fermentasyon çelik tanklarda yapılmaktadır. Şarap, 18 ay boyunca Fransız ve Amerikan meşe fıçılarda olgunlaşmaktadır.