Beyaz Şarap - Crémant De Loire Château Du Breuil Organik - BEYAZ ŞARAP
Üzüm çeşidi: %60 şenin, %40 şardone.
Toprak: Yeşil şist kumtaşı, altındaki şist kumtaşı ile mor geçişler.
Budama: Guyot Poussard budaması.
Çalışma: Dikkatli tomurcuğun çıkarılması, mekanik yaprak alma.
Bağ, organik tarım ile yönetilmektedir. Toprak bakım işlemleri, mikrobiyal yaşamın en büyük saygıyla korunması için hassas bir şekilde yürütülmektedir. Bitki koruma, bitkinin ince gözlemi ve yüksek bir tepki ile temellendirilmiştir.
Hasat: 20 kg'lık delikli kasalarda manuel olarak yapılmaktadır. Üzümler, altın aşamanın başında, bağda titizlikle seçilir ve herhangi bir çürümeden arındırılmıştır.
Şarap yapımı ve olgunlaştırma: Kesik pnömatik presleme. Sadece şarapların kalpleri korunur. Kısma ve budama atılır. Alkolik ve malolaktik fermentasyon paslanmaz çelik tanklarda gerçekleşir.
Servis sıcaklığı: 8-10 °C