Tarçın Yaprağı Uçucu Yağı "cinnamomum zeylanicum" - Uçucu Yağ
Tarçın yaprağı esansiyel yağı, tarçın (Cinnamomum zeylanicum veya Cinnamomum verum) yapraklarının buhar distilasyonu ile elde edilir. Bu baharat, Sri Lanka'ya özgüdür ve dünya genelinde çeşitli tropikal bölgelerde yetiştirilmektedir.
Tarçın yaprağı esansiyel yağı, sıcak, tatlı ve baharatlı bir aromaya sahiptir. Başlıca eugenol, eugenil asetat, sinelol ve sinnamaldehit bileşenlerinden oluşur. Anti-inflamatuar, antifungal, antibakteriyel ve antioksidan özellikleri ile bilinir.
Tarçın yaprağı esansiyel yağı, aromaterapide öksürük ve soğuk algınlığı gibi solunum sorunlarını tedavi etmek için, ayrıca kas ve eklem ağrılarını hafifletmek için kullanılır. Geleneksel olarak afrodizyak olarak ve kan dolaşımını artırmak için de kullanılmıştır.
Bu esansiyel yağ, masajlar için taşıyıcı bir yağda seyreltilerek kullanılabilir, sıcak ve rahatlatıcı bir atmosfer yaratmak için bir aroma difüzörüne eklenebilir veya yemek pişirmede lezzet katmak için bile kullanılabilir.
Botanik adı: Cinnamomum zeylanicum
Aile: Lauraceae
Kullanılan parça: Yapraklar
CAS: 8015-91-6
EINECS: 283-479-0