Buğday tohumu yağı
buğday filizlerinden elde edilen koyu kırmızımsı sarı bir yağdır. Kendine özgü bir filiz kokusuna sahiptir. Buğday, 0.5 - 1 metre yüksekliğinde bir ot olup Poaceae familyasına aittir ve kökeni Doğu'dur. En eski tahıllardan biridir. Çeşitli tarım yöntemleri nedeniyle her kıtada yetiştirilebilir. Tipik yetiştirme ülkeleri Çin, ABD, Hindistan, Kanada, Fransa, Türkiye ve Almanya'dır. Buğdayın yağ içeriği %8 ile %12 arasında değişen az miktarda yağ içerir. Filizler, buğday unu üretiminin yan ürünüdür veya buğday hasat edilip filizlenmeye bırakılır. Filizler bir yağ presi ile sıkılır. Buğday filiz yağı yaz veya kış buğdayından elde edilebilir. Yağ, yüksek oranda doymamış yağ asitleri ve E vitamini içerir.
Kaliteler: soğuk sıkım, soğuk sıkım Ph. Eur., soğuk sıkım organik Ph. Eur., rafine, rafine Ph. Eur.
CAS numarası: 841012-44-2 / 68917-73-7
INCI: Triticum vulgare germ oil
EINECS: 281-689-7
Depolama: serin, kuru ve ışık geçirmeyen bir yerde, orijinal ambalajında saklanmalıdır.