soyulmuş karabuğday
Kabuklu karabuğday (trigo sarraceno descascarillado), dış kabuğu çıkarılmış karabuğday tanelerini ifade eder; bu dış kabuk, yenilebilir olmayan sert bir katmandır. Kabukları çıkarıldıktan sonra, karabuğday taneleri yumuşak bir dokuya sahip olup açık renkte olurlar, bu da pişirmeyi kolaylaştırır ve onları çeşitli mutfak kullanımları için uygun hale getirir.
Kabuklu karabuğday, proteinler, lif, magnezyum ve çinko gibi mineraller ve antioksidanlar dahil olmak üzere besin açısından zengindir. Ayrıca, doğal olarak glütensizdir, bu da onu çölyak hastalığı veya glüten intoleransı olan kişiler için ideal kılar. Çorbalar, güveçler, salatalar için kullanılabilir veya pirinç veya kinoa yerine pişirilebilir ve karmaşık karbonhidratlar ile temel besin maddelerinin mükemmel bir kaynağıdır.