Fonksiyonel ve dokusal unlar
Fonksiyonel unlar buğday bazlı
Fonksiyonel un serileri, benzersiz ve yenilikçi bir süreçten elde edilmektedir: patentli Farigel® hidrotermal işleme yöntemi. 30 yılı aşkın bir süredir, Limagrain Ingredients, ekmek yapımı, pastacılık, atıştırmalıklar, yemek ürünleri ve beslenme gibi çok çeşitli uygulamalar için fonksiyonel unlar geliştirmektedir.
Tam buğday unları
Tam buğday unları, tam tahılın öğütülmesiyle elde edilir. Lif, mineral ve vitamin açısından zengin oldukları için sağlık açısından önerilmektedirler. Avrupa'da giderek daha popüler hale gelmekte olup, ekmek yapımında, kahvaltılık gevreklerde veya diyet ürünlerinde kullanılmaktadırlar. Ancak, kullanımını engelleyen üç ana dezavantajları bulunmaktadır.