Organik Tam Buğday Kuskus 5 Kg
Tam buğday organik kuskus (veya Fransızca yazımıyla "couscous"), Kuzey Afrika'nın tipik bir gıda maddesidir ve İtalya'nın batı Sicilya ve güneybatı Sardinya bölgelerinde de bulunur. Adı, "çok küçük parçalara öğütülmüş (veya azaltılmış)" anlamına gelir; bu, su ile işlenmiş ve buharda pişirilmek üzere hazırlanan küçük irmik tanecikleri şeklinde sunulmasındandır. Yumuşak buğdaya (Triticum aestivum) göre, tanesi daha uzun, saydam ve adının da belirttiği gibi "sert" bir görünümdedir. Genellikle haşlanmış sebzeler ve/veya yahni etleri ile birlikte servis edilir. Harissa ile birlikte sunularak baharatlı hale getirilebilir (özellikle Tunus'ta kullanılır). İtalya'da ise kuskus, Sicilya'nın Trapani bölgesinde hazırlanır; özel bir sırma toprak tencerede buharda pişirilir, ancak baharatı, Magreb mutfağındakinden farklı olarak bir balık çorbası suyudur.