Kırmızı Darı - Tahıllar
Darısı, Avrasya'nın en eski tarım bitkilerinden biridir. Darı, yaklaşık 7000 yıl önce tarımına başlanmış ve değerli bir tahıl ürünü olarak kabul edilmektedir. Tahıl (dar olarak adlandırılan) çorbalar, tahıllar ve diğer mutfak ürünleri yapmak için kullanılır; aynı zamanda kümes hayvanları için değerli bir yemdir. Büyüme dönemi 60 ila 120 gün arasındadır. Bitki, sıcak iklimi seven ve kuraklığa dayanıklı olup, toprak tuzluluğuna da dirençlidir, ancak asidik toprakları tolere etmez. Verim, hektar başına 1417 kantardır. Saman ve yeşil kütle, hayvan yemi olarak kullanılır. Rusya'da, esas olarak Volga ve Orta Kara Toprak bölgelerinin kurak bölgelerinde yetiştirilmektedir. Neredeyse glütensizdir, bu nedenle bazı tahıl ürünlerine karşı protein intoleransı olan çölyak hastalığı çeken insanlar için önerilebilir. Darı, kan oluşumunu teşvik eder. Darı lapası, hipertansiyon ve kardiyovasküler sistem hastalıkları için önerilmektedir.