Zuccaru İncir Timut Sabayon
Zuccaru Timut İncirli Sabayon
4 kişilik tarif
● 6 yumurta sarısı
● 100 g Zuccaru İncirli ve Timut Biberli Şeker
● 8 siyah incir
● 6 yemek kaşığı Korsika Muskatı
Yumurta sarılarını, İncirli ve Timut Biberli Şekeri ve 4 yemek kaşığı Korsika Muskatını bir karıştırma kabına koyun, kaynayan su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirin.
Karışımı, sabayon koyulaşana kadar, yaklaşık 5 dakika boyunca benmari usulü çırpın.
Kalan Muskatı ekleyin.
İncirleri dörde bölerek ramekinlere yerleştirin. Üzerine sabayon ekleyin.
İncirli ve Timut Biberli Şeker ile serpin.
Ateşle karamelize edin ve tadını çıkarın!