ev için accutanees için ürünler (1)

Fındıklı Makaronlar - Ortaçağ Kurabiyeleri

Fındıklı Makaronlar - Ortaçağ Kurabiyeleri

Makaronlar, Avrupalıların topraklarından uzak deniz yolculuklarına başladığı zaman Arap ülkelerinde yaratılmıştır. Orta Çağ'da "makaron" terimi iki farklı ürünü tanımlıyordu: kek, ama aynı zamanda rendelenmiş peynir, tarçın ve safran ile yenilen unlu maddeler içeren bir çorba olan bir potajı da kapsıyordu ve bu potaja 17. yüzyıldan itibaren "makaroni" denilmiştir. Makaron, Orta Çağ'da Avrupa'da, ilk olarak İtalya'da, maccherone adıyla ortaya çıkmıştır. Catherine de Médicis, 1581 yılında Ardèche'de Dük Anne de Joyeuse'un düğününde servis ettirmiştir. 1660 yılında Saint-Jean-de-Luz'da, bir pastacı, Kral XIV. Louis'e düğünü için makaron sunmuştur. Paris'te ise, 1682'den itibaren Dalloyau adında bir mutfak görevlisi, makaronları krallara sunuyordu. Bu pastanenin Fransa'da ortaya çıkmasından sonra, birçok bölge tarifi alıp uyarlamıştır. İşte bu rekabet, makaronların kökenini heyecan verici kılan unsurdur. Net ağırlık: 150g