glutamine için ürünler (1)

Transglutaminaz - gıda katkı maddesi ve gıda enzimi

Transglutaminaz - gıda katkı maddesi ve gıda enzimi

Transglutaminaz, bir gıda katkı maddesidir; protein molekülleri arasında çapraz bağlar oluşturan bir enzimdir. Transglutaminaz kullanarak elde edilen ana ürün grupları: et ürünleri, sosis/şarküteri ürünleri, deniz ürünleri, fırın ürünleri, süt ürünleri ve vegan ürünlerdir. TG kullanmanın faydaları vardır: * Et dokusunu ve et parçaları arasındaki bağlanmayı iyileştirir * Fosfatları azaltır * Pişirme süreçlerinde su kaybını azaltır * Düşük sodyumlu ürünlerde son dokuyu artırır * Doku ve elastikiyeti iyileştirir * Jel gücünü artırır, protein kaybını kolaylaştırır * Sakız ve jelatin içeriğini azaltır vb. En çok uygulama alanı: et ürünleri, süt ürünleri, deniz ürünleri, fırın ürünleri, peynir/lor ürünleri, vegan ürünlerdir.