Bademler
Bademler, Akdeniz bölgesindeki çeşitli geleneksel mutfaklarda, özellikle Sicilya, Sardunya ve Puglia mutfaklarında, hem tatlı hem de tuzlu yemeklerde yaygın olarak kullanılan bir malzemedir. Ağustos-eylül döneminde elle ve 3 ila 5 metre uzunluğundaki esnek çubuklarla (verga) toplanır ve hem mutfakta (Trapanese pesto) hem de pastacılıkta (şekerlemeler, kurabiyeler, tatlılar, marzipan) kullanılır.
Besin ve lif açısından zengin olan bademler, iştahı bastırmaya yardımcı olurken kilo alımını engeller ve hiperglisemi ile kardiyovasküler risk faktörleriyle mücadele eder.
İşte American Society of Nutrition'ın yıllık kongresinde sunulan bademlerin faydalarıyla ilgili en son yenilikler.
Açlığı bastırmak için en iyi atıştırmalık nedir? Bilimsel araştırmaların en son bulguları, en iyi seçeneklerden birinin bir avuç badem tercih etmek olduğunu gösteriyor.