kuru kuru süt için ürünler (5)

Kekik

Kekik

Kekik, Avrupa'da yetişen ve çay ile mutfakta yaygın olarak kullanılan aromatik ve toprak tonlu bir bitkidir. İlk Sümerliler, yaklaşık 5000 yıl önce onu anti-inflamatuar bir ürün olarak kullanmaya başladılar. Daha sonra, Yunanlılar onu yemeklerinde baharat olarak kullanmaya başladılar. Antik Yunan'da bu bitki, zarafet, cesaret ve güçlü bir afrodizyak sembolü olarak oldukça popülerdi. Antik Roma'da, savaşçılar kekik ile aromalandırılmış suda banyo yaparlardı çünkü bu bitkiyi cesaret ve güç ile ilişkilendiriyorlardı. Kekik suyu ile zafer kazanacaklarına inanıyorlardı. Kekik, diş plağını azaltmak ve ağız hijyenini iyileştirmek için ağız gargaralarına ve diş macunlarına düzenli olarak eklenir. Ayrıca, grip ve soğuk algınlığına neden olan virüsle savaşmaya yardımcı olmak için bitkisel öksürük damlaları ve ilaçlarda bir bileşen olarak kullanılır. Bu bitki ayrıca kullanılmaktadır. Ambalaj: 250g, 500g ve dökme
Kedi Otu

Kedi Otu

Avantajlar: Kediotu, nane ailesine ait bir bitkidir. Bitkinin tadı biraz baharatlıdır ve kokusu hafif ve hoştur. Bitki, olgun kedileri çekmesinden dolayı bu ismi almıştır. Gözlemlere göre, küçük kediler bitkiye aynı ilgiyi göstermezler. On yıllardır insanlar, huzursuzluk, uyku bozuklukları ve yetişkinlerde sinirlilik için kullanmaktadır. Anksiyete ve stresi azalttığı ve sinir sistemi üzerinde faydalı bir etkisi olduğu düşünülmektedir. Kediotu, vücuttaki dokuları gevşettiği ve kaslar ile sindirim sistemindeki gerginliği azalttığı söylenmektedir ve ayrıca beyin üzerinde hafif bir sedatif etkisi vardır, bu da zihni sakinleştirmeye, düşünceleri yatıştırmaya ve daha dinlendirici bir uykuya yardımcı olur. Kullanım: Kediotu çayı hazırlamak için, her fincana 2 tatlı kaşığı kurutulmuş kediotu ekleyin. Ambalaj: 100g ve dökme
Altın Çubuk

Altın Çubuk

Altın başak, bitkisel takviyelerde ve çayda popüler bir bileşendir. En yaygın olarak idrar sağlığını iyileştirmek ve iltihabı azaltmak için kullanılır. Araştırmalara göre, bu türün sağlık açısından büyük faydaları vardır ve iltihabı azalttığı, idrar sisteminin sağlığını desteklediği ve kötü çalışan eski cilt hücrelerinin birikimini önlediği veya azalttığı düşünülmektedir. En popüler olanı, çay demlemek için altın başaktır. Her fincan (250 ml) kaynar suya 2 çay kaşığı ekleyin ve 10-15 dakika kapaklı bekletin, ardından süzün. Ambalaj: 250g ve dökme
Lavanta

Lavanta

Faydalar: lavandanın birçok faydalı etkisi olduğu söyleniyor. Lavanda, genellikle anksiyete, stres ve uykusuzluğa karşı kullanılır. Ayrıca depresyon, demans, ameliyat sonrası ağrı ve birçok başka durum için de kullanılır. Bu bitki, güzellik tedavileri ve cilt için çok değerlidir ve genellikle cilt temizliğine yardımcı olmak için parfümlerde ve şampuanlarda kullanılır. Gıda ve içeceklerde, lavanda aromatik bir bileşen olarak kullanılır. Kullanım: Lavanda en yaygın olarak aromaterapi ve dekorasyonda kullanılır ve ayrıca çay için ve yemek pişirmede de kullanılabilir. Ambalaj: 250g ve dökme
Dut Yaprakları

Dut Yaprakları

dut ağaçları, dünya genelinde takdir edilen ve genellikle vitaminler, mineraller ve güçlü bitkisel bileşiklerin yoğunluğu nedeniyle süper gıdalar olarak kabul edilen aromatik meyveler üretir. Ancak, meyve, dut ağacının sağlık yararları sunduğu söylenen tek parça değildir. Yüzyıllardır, yaprakları geleneksel tıpta çeşitli durumlar için doğal bir tedavi olarak kullanılmıştır. Kan şekeri ve insülin seviyeleri üzerinde olumlu etkileri olduğu söylenmektedir. Ayrıca, kolesterolün kan damarlarındaki oksidasyonunu azaltarak ateroskleroz risklerini düşürdüğü düşünülmektedir. Ayrıca, yüksek miktarda monosakkaritlerin dolaşıma girmesini sınırlayarak diyabeti önlemeye yardımcı olduğu söylenmektedir. Kullanım: Dut yaprakları esasen çay için kullanılır. 1 tatlı kaşığı yaprağı 250 ml kaynar suya ekleyin ve damak tadınıza göre 3-5 dakika bekletin. Ambalaj: 125g, 250g ve dökme