Organik Siyah Çay
Siyah çay, çoğunlukla Hindistan, Sri Lanka ve Güney Afrika ülkelerinde yetiştirilip hasat edilmektedir.
Yeşil çayın aksine, siyah çayda toplama işleminden sonra fermantasyon gibi birkaç üretim aşaması gerçekleşir. Ancak bu şekilde kendine özgü siyah çay yaprağı oluşur.
Sri Lanka'da siyah çay hala Ceylon adıyla satılmaktadır. Sri Lanka, dünyanın dördüncü en büyük çay üreticisidir. Bunun büyük bir kısmı ihraç edilmektedir.
Çin'de de siyah çayların işlenmesine özel bölgeler bulunmaktadır. Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaleti, hem siyah çayı hem de uzun yıllar olgunlaşmış Pu – Erh çayı (aynı zamanda kırmızı çay olarak da adlandırılır) veya Keemun gibi yerel özel ürünleri ile tanınmaktadır.