Organik Shiitake Mantarı Tozu
Shiitake'nin Kökeni ve Tarihi
Shiitake (Lentinula edodes), Japonya, Çin ve Kore'de doğal olarak bulunan yenilebilir bir mantardır. Bu mantar, yüzyıllardır burada yetiştirilmekte ve tadı ile kokusu için takdir edilmektedir. Asya mutfağında yaygın olarak kullanılan bir mantardır. Shiitake, kayın, meşe, ceviz ve kestane gibi sert ağaçlar üzerinde yetişir. Shiitake, açık kahverengiden koyu kahverengine kadar bir şapka rengine sahiptir ve dünyada en çok yetiştirilen mantarlar arasında yer almaktadır.
Shiitake Mantarı Tozuna İşleme
Shiitake, iyi bir şekilde büyüdüğünde, ancak şapka kenarı hala hafifçe aşağı doğru kıvrıldığında hasat edilir. Şapkanın sapından zaten gevşek olması gerekir, aksi takdirde shiitake hala çok gençtir. Eğer şapka dışa doğru çok genişse, shiitake zaten çok yaşlıdır. Hasattan sonra, mantar parçalara kesilir ve kurutmak için fırına konur. Ardından ince bir shiitake mantarı tozuna işlenir.
Shiitake'nin Sağlıklı Özellikleri
Shiitake, …