Marula Yağı
Marula yağı, Marula ağacının çekirdeklerinden elde edilir. Marula ağacı (Sclerocarya birrea), Ekvatoraltı Afrika'nın sıcak ve don olmayan bölgelerinde yetişir. Bu, Nijerya'dan Etiyopya ve Güney Afrika'ya kadar olan alanı kapsar. Marula ağacı, fil ağacı olarak da adlandırılır, çünkü filler bu ağacın hoş kokulu ve fermente olmuş meyvelerini severek yerler. Ağaç doğal olarak yetişir ve tarımı yapılmaz. Don olaylarına karşı hassastır ancak kuraklık ve tuza dayanıklıdır, 15-20 metreye kadar büyüyebilir ve kırmızı çiçekler açar. Ağaç, meyve vermeye Nisan ile Haziran arasında başlar. Meyveler sarı renkte olup, erik gibi görünür. Çekirdekler, meyveden elle çıkarılmalıdır. Ardından, soğuk presleme yöntemiyle koyu sarıdan turuncuya kadar değişen yağ elde edilir. Marula ağacı ve ürünleri, Güney Afrika kültüründe binlerce yıldır bilinmektedir. Örneğin, meyve, içecekler ve alkollü içkiler için bir temel olarak kullanılmaktadır.
CAS:68956-68-3
EINECS:273-313-5
Renk:sarımsıdan altına
Koku:hafif ekşi, fındıksı
Raf ömrü:12 ay
INCI:Sclerocarya Birrea Seed Oil
Saklama:serin, kuru, ışık geçirmeyen kaplarda saklayın