MURISTELLU - Rosso IGT Isola dei Nuraghi
Bovale Sardo üzümünün neredeyse saf bir işlenmesiyle elde edilen bu şarap, yerel olarak Muristellu olarak bilinen yerel bir çeşittir. Küçük çelik tanklarda yavaş bir fermantasyon ve 3 yıl boyunca Fransız meşe fıçılarda uzun bir olgunlaşma sürecinin ardından, bir yıl ve biraz daha fazla süreyle yatay şişede olgunlaşmıştır. Yoğun, mor tonlarıyla birlikte ruby kırmızı bir renge sahiptir; burunda çakmaktaşı, grafit ve küçük siyah meyve notalarıyla görkemli bir şekilde açılır. Damakta sıcaklığını sergileyen bu şarap, yumuşak ve sarıcı tanen dokusuyla birlikte siyah kakao notalarını ortaya çıkarır. Filtre edilmemiş bir şarap olup, olası tortular kaliteyi etkilemez; aksine, tipikliği artırır ve şarap yapım süreçlerimizin bütünlüğünü ve doğallığını kanıtlar. Av etleri, kırmızı etler ve olgun peynirler gibi zengin ve yapısal yemeklerle mükemmel bir uyum sağlar.