Kurutulmuş patlıcan - HoReCa
Bu solanaceae meyvesi, Persiya'dan Avrupa'ya geldi ve çeviri zorlukları nedeniyle sıkça "çılgın elma" olarak adlandırıldı. Patlıcan, Kafkasya'dan Rusya'ya geldiği için uzun süre "Ermeni salatalığı" lakabını taşıdı. Doğru bir şekilde kurutulmuş patlıcan, mantarların parlak bir aroması ve tadına sahiptir. Bu özellik, onu sebzeli yemeklerde veya her türlü kızartmada vazgeçilmez bir bileşen haline getirir.
Kullanım Alanları
Çorbalar, soslar, marine sosları, et, kümes hayvanları ve av yemekleri.
Tat
Baharatlı, acı, keskin
Besin Değeri 100 gr. için.
Proteinler (g / 100g)… 11
Yağlar (g / 100g)… 1,0
Karbonhidratlar (g / 100g)… 43
Enerji değeri (kcal / 100g)… 230