Kara buğday krep - Krep ve galette üreticisi
Kara buğday krepini, ekmek yerine kahvaltıda soğuk olarak tüketebilir, ayrıca yeşil salata, sebzeler, ton balığı veya küçük tavuk parçaları ile doldurulmuş bir "sağlıklı sandviç" olarak da yiyebilirsiniz.
Poher bölgesinin geleneksel krepidir, Finistère Merkezinde
Çap: yaklaşık 40 cm
İçindekiler: Süt, kara buğday unu (%55), buğday unu, yumurta, GDO'suz soya unu, ayçiçeği yağı, tuz
Dengeli tarifi sayesinde, formuna ve/veya sağlığına dikkat eden kişiler için mükemmel bir seçenektir.
Bu krep, korunma amacıyla iyi pişirilmiştir.
Soğuk olarak sandviç şeklinde, ya da kahvaltıda ve atıştırmalık olarak (tereyağlı veya çikolata, reçel ile…) tüketilebilir, öğle ve akşam yemeklerinde ise çeşitli malzemelerle doldurulabilir.
Yemek fikri:
Öğün için, hayal edilebilecek her şeyle doldurabilirsiniz:
- tereyağı, gruyere peyniri, jambon, yumurta,
- tereyağı, füme somon, limon suyu
- peynir, salata
- sosis
- füme domuz pastırması
- küçük sebzelerle