pembe fasulye fasulye için ürünler (2)

Fasulye - Baklagiller

Fasulye - Baklagiller

Haricot fasulyeleri değerli bir gıda ve yem bitkisidir. Fasulyelerin proteinleri, etin proteinlerine yakındır ve vücut tarafından %75 oranında emilir. Baklagil gıda ürünleri arasında fasulyeler, soya fasulyesinden sonra en popüler ikinci üründür. Özellikle Güney Amerika ve Avrupa ülkelerinde yaygındır, Çin'de de sevilmekte ve takdir edilmektedir. Birçok güney halkının diyetinde önemli bir yer tutar. Fasulyelerden çorba, garnitür ve konserveler yapılabilir. Yüksek potasyum içeriği nedeniyle, ateroskleroz ve kalp ritim bozuklukları olan diyetlerde kullanılır. Fasulye kabukları genellikle tıpta kullanılır ve Phaseoli pericarpium olarak bilinir. Kapsül ekstresi kan şekerini düşürür ve idrar çıkışını artırır. Haricot fasulyeleri, diyabet için kullanılan "Arfazetin" koleksiyonuna dahildir.
Nohut - Baklagiller

Nohut - Baklagiller

Nohut, Orta Doğu'nun en eski baklagillerinden biri olan bir gıda ürünüdür; 7 bin yıldan fazla bir süre önce yetiştirilmeye başlanmıştır. Batı ve Orta Asya, Kuzey Afrika, Kuzey Amerika ülkelerinde yaygındır. Humus ve falafel atıştırmalıkları bu baklagilden yapılmaktadır. Kızartılmış nohutlara Lelebee denir. Nohut, vegan, vejetaryen ve Hint mutfağında yaygın olarak kullanılmaktadır. Geleneksel olarak, nohut kullanımı Akdeniz bölgesi için geçerlidir. Nohut, özellikle Hint mutfağında kullanılan nohut unu üretiminde kullanılmaktadır. Örneğin, İtalyan mutfağında ise düz kekler olan farinatalar yapmak için kullanılmaktadır, ancak İtalya'daki nohut yetiştirme hacimleri önemsizdir. Beyaz tohum çeşitleri genellikle gıda için kullanılmaktadır. Isıl işlem, mercimek ve bezelyeye göre daha fazla zaman alır. Nohut tohumları çinko ve folik asit kaynağı olarak hizmet etmektedir.