Madagaskar Kakao Fasulyesi
Kakao, kültüründen önce, Mesoamerika bölgesinde yetişen bir yabani bitkidir. Kakao kültürüne Aztikler ve Mayalar başlamıştır. Kakao çekirdekleri, gıda olarak, dini ritüellerde ve aynı zamanda değişim aracı olarak (kakao çekirdekleri para gibi kullanılıyordu) kullanılmıştır.
Kakao ağacı, Yengeç Dönencesi ile Oğlak Dönencesi arasında bulunan tropikal bölgede yetişir. Madagaskar kakao kültürü, 20. yüzyılın başlarında Fransızlar tarafından tanıtılmıştır. Madagaskar kakao, dünyanın en iyi kakao çeşitleri arasında yer almaktadır.
Bu ün, özellikle kakao çekirdeklerinin kalitesine bağlıdır. Gerçekten de, kakao her zaman organik olarak yetiştirilmektedir. Ekşi notalara sahip tadı da ona büyük bir başarı kazandırmaktadır. Madagaskar kakao, dünya genelinde çikolata ustaları ve pastacılar için bir mutluluk kaynağıdır.