Yarım kurutulmuş eriklerimiz
Şeftali, erik, elma, nashi ve yaz armutları üretimi, Fernand MEYNARD'ın uzmanlığı olan Doyenné du Comice ve Passe Crassane üzerine yoğunlaşmak için kademeli olarak terk edilmiştir.
Passe Crassane
1855 yılında bir ayva ile yapılan melezleme sonucu ortaya çıkan Passe Crassane, kış armudu olarak mükemmel bir örnektir. Ekim ayında toplanır ve Aralık'tan Nisan ayına kadar tüketilir.
Tatlı ve eriyen eti hafifçe astringenttir.
Bölgemiz Passe Crassane yetiştiriciliği için özellikle elverişli olduğundan, asla taşlı değildir.
Doyenné du Comice
1849 yılında Angers'te yaratılan Comice, beyaz, sulu, tatlı ve eriyen eti olan bir sonbahar armududur.
Eylül ayında toplanır ve Ekim'den Aralık'a kadar satılır. En çok aranan armuttur.