sharonasse hgp more için ürünler (12)

Chateau Ségur de Cabanac, Cru Bourgeois Saint Estèphe - Delon Ailesi

Chateau Ségur de Cabanac, Cru Bourgeois Saint Estèphe - Delon Ailesi

Chateau Ségur de Cabanac, 7 nesildir Saint Julien'deki Chateau Moulin de la Rose'un da sahibi olan Delon ailesine aittir. Chateau Ségur de Cabanac, 16. yüzyıldan itibaren Médoc tarihine damgasını vurmuş aynı isimli ünlü ve güçlü aileden adını almıştır. Bordeaux soyluluğuna mensup bu aile, Pauillac'taki Lafite ve Latour gibi büyük bağların sahibiydi. Saint Estèphe'de, Cabanac lordu Kont Joseph Marie de Ségur,
Giscours'un Haut-Médoc'u

Giscours'un Haut-Médoc'u

Yorum Château Giscours, şarap tutkunlarının kalbinde nasıl özel bir yer edineceğini biliyor: elbette büyük şarabıyla, Margaux'nun Cru Classé'si ile, ama aynı zamanda son derece kaliteli varyasyonlarıyla, özellikle de Giscours'un Haut-Médoc'u ile. Bu, tutkunun, Cru Classé'nin ustalığını çok uygun bir bütçeyle deneyimleme fırsatını sunuyor. Güzel Garonne çakıllarında ideal bir konumda bulunan Margaux'nun Cru Classé'si, 100 hektarlık bir bağa sahiptir: %60 cabernet-sauvignon, %32 merlot, ek olarak cabernet franc ve petit verdot. 1995'ten beri Albada Jelgersma ailesi tarafından yönetilen mülk, Alexander van Beek'in dinamizmi sayesinde mükemmellik arayışını sürdürüyor. Tadım Zengin, etli, Château Giscours'un Haut-Médoc'u her zaman büyük bir tanen inceliğine ve ince baharatlarla vurgulanan dikkate değer bir aromatik saflığa sahiptir; uzun yıllar saklanmak için tasarlanmıştır. Üzümler:Cabernet Sauvignon (%55), Merlot (%45) Üretici:Albada Jelgeresma Ailesi (Château Giscours) Labarde (33460) Formatlar ve ambalajlar:Şişe (75cl) - 6'lı Karton
Château Prieure Guillaume Cuvée du Moulin - Kırmızı şarap AOP Bordeaux Supérieur 2021

Château Prieure Guillaume Cuvée du Moulin - Kırmızı şarap AOP Bordeaux Supérieur 2021

KAYNAK Kırmızı Şarap Bordeaux Supérieur Château Guillaume Blanc'ın ikinci şarabı olan Château Prieuré Guillaume, titizlikle seçilmiş 15 hektarlık tek bir parselden gelmektedir. Cabernet Sauvignon, çakıllı kısımda, Merlot ise kil-kireçli bölümde ekilmiştir. Bu, üzümlerin karakterlerini tam olarak ifade etmelerini sağlar. Agriculture Raisonnée (Akılcı Tarım) ve Haute Valeur Environnementale (Seviye 3) sertifikasına sahip bu Bordeaux, bağdan şaraphaneye kadar dikkatli bir özenle üretilmiştir. Şarap yapımı ve olgunlaşmadaki amaç, gurme ve hafif bir karakter elde etmektir. ŞARAP YAPIMI Meyve Ayıklama Geleneksel Şarap Yapımı Meşe Fıçılarda birkaç ay olgunlaştırma ÜZÜM ÇEŞİTLERİ Merlot Cabernet Sauvignon TADIM NOTLARI Yoğun ve parlak kiraz kırmızısı rengi. Kırmızı ve siyah meyvelerle hoş ve zarif bir burun. Meyvemsi, pürüzsüz ve yuvarlak bir damak tadı, hafif bir anason ipucu ile erimiş tanenler tarafından desteklenmektedir.
CLOS de BOUARD - Montagne Saint Emilion - De Bouard Ailesi

CLOS de BOUARD - Montagne Saint Emilion - De Bouard Ailesi

Bağ: 30 hektar (üretimde). Appellation: Montagne Saint-Emilion Toprak: Kil – kireçtaşı Bağların ortalama yaşı: 40 yıl Üzüm çeşitleri: Merlot 19 ha 62 Cabernet Franc 7 ha 34 Cabernet Sauvignon 2 ha 59 Üretim: 35 hektolitre / ha Seçim: manuel ve Mistral ayıklama masası ile optik göz makinesi Danışman şarapçı: Hubert de Boüard de Laforest Şarap üreticisi: Coralie de Boüard de Laforest Şarap yapımı: 8 - 10 °C ön fermantasyon macerasyonu Alkol fermantasyonu 3 ila 5 hafta macerasyon Fıçıda malolaktik fermantasyon Seçim parseline dayalı bütünsel şarap yapımı, manuel ayıklama Olgunlaştırma: 10 ila 14 ay, %30 yeni fıçı Karışım: %60 Merlot, %30 Cabernet Franc, %10 Cabernet Sauvignon
Chateau Cazeau köpüklü şarap beyaz Cremant de Bordeaux Brut - Köpüklü şarap Bordeaux Beyaz AOP Cremant de Bordeaux Brut Blanc

Chateau Cazeau köpüklü şarap beyaz Cremant de Bordeaux Brut - Köpüklü şarap Bordeaux Beyaz AOP Cremant de Bordeaux Brut Blanc

KAYNAK Meyhane Şarap Bordeaux Crémant Blanc Château Cazeau, kökleri 16. yüzyıla dayanan muhteşem bir Girondine şatrosuna sahiptir. Gornac'ta, Entre-Deux-Mers bölgesinin en eski yollarından birinin üzerinde, Sauveterre de Guyenne'in sadece birkaç kilometre doğusunda mükemmel bir konumda yer almaktadır. Bağ alanı 300 hektardan fazla olup, 110 metre yüksekliğe ulaşan kil-kireçtaşı yamaçlarında olağanüstü bir konumdan faydalanmaktadır ve ağırlıklı olarak güney yönüne bakmaktadır. Şatonun etrafına dikilen üzümler, terroirlere göre kırmızı ve beyaz üzüm çeşitleri arasında dikkatlice dağıtılmıştır. Ortalama yaşı 35 olan üzümler, çevreye saygı göstererek geleneksel yöntemlerle özenle yetiştirilmektedir. Büyük şarap mahzeni, kaliteli şaraplar üretmek için gerekli olan tüm modern tesislerle (sıcaklık kontrolü, pnömatik presler, mikro-oksijenleme) donatılmıştır.
Blason d'Issan

Blason d'Issan

Yorum Château d'Issan'ın ikinci şarabı (3. Grand Cru Classé), en genç bağlardan üretilmektedir. "Regum mensis aris que deorum": "Kralların sofrası ve tanrıların sunağı için"; işte Château d'Issan'ın mottosu. Gerçekten de, bu şarap 1152 yılında Aliénor d'Aquitaine ve Henri Plantagenêt'in düğününde servis edilmiştir. Yüzyıllar sonra, Viyana'daki Avusturya İmparatoru François-Joseph'in sarayında da yer almıştır. 1945'ten bu yana, muhteşem Ortaçağ tarzı şatosuyla birlikte mülk, tutkuyla yöneten Cruse ailesinin elindedir. Lionel Cruse'un yönetiminde, şato restore edilmiş, tesisler modernize edilmiş ve bağlar yeniden dikilmiştir. 1998'den bu yana, oğlu Emmanuel Cruse'un bağ ve şarap mahzenine yaptığı yatırımlar sayesinde, Issan şarapları Margaux terroirinin otantikliğini her zamankinden daha fazla yansıtmaktadır. 2012 yılında, Lorenzetti ailesi %50 ortak olmuştur. Üzümler: Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (40%) Üretici: Cantenac (33460) Cruse ve Lorenzetti Aileleri Formatlar ve ambalajlar: Şişe (75cl) - 6'lı karton - 2015
Château Lapelletrie

Château Lapelletrie

{"Commentaire":"Pierre Jean, 7. nesil bir şarap üreticisi ailesinin ferdi, 1930 yılında Château Lapelletrie'yi satın alarak hayalini gerçekleştirmek için yola çıktı. Bugün, 9. nesil olan torunu Anne Biscaye, yaklaşık 10 hektarlık bu mülkü aile ruhuyla yönetiyor. Kaliteyi korurken çevreyi koruma konusunda gönüllü bir performans sergilemeye kararlıdır. Üzümün en iyisini almak için infüzyon sınırında, nazik bir şarap yapım süreci uygulamaktadır.\n\nDégustation\nKadehte, belirgin bir renge sahip, ifadesi güçlü ve zarif bir şarap buluyoruz. Güzel bir nar çiçeği kırmızısı rengi. Burunda meyvemsi bir aroma ve hafif bir vanilya dokusu var, damakta yumuşak, yuvarlak bir başlangıç ile etli, ipeksi ve kadifemsi taninler takip ediyor. İyi bir denge, uyum içinde bir şarap.\n\nCépages: Merlot (90%), Cabernet Franc (10%)\nProducteur: Famille Biscaye, Saint-Christophe-des-Bardes (33330)\nFormats et conditionnements: Şişe (75cl) - 6'lı ahşap kasa - 2019"}
Chateau Maucaillou, Moulis - Dourthe Ailesi

Chateau Maucaillou, Moulis - Dourthe Ailesi

Aynı zamanda, J. Petit-Laroche, "MAUCAILLOU" ve "CAUBET" olarak bilinen yerlerde, bir buçuk hektarlık alanda, Château MAUCAILLOU adını alacak yeni bir şarap üretim alanı kurmaktadır. "MAUCAILLOU", Orta Çağ'daki çiftçiler tarafından anlaşıldığı şekliyle "kötü taşlar" anlamına gelmektedir; çünkü bu tür çakıllı arazi parçaları, o dönemde hayatta kalmanın ana kaynağı olan tahıl yetiştiriciliği için uygun değildi. Daha sonra, bu çakıllı tepeciklerin yüksek kaliteli şaraplar için tercih edilen bir terroir oluşturduğunu fark ettik. Böylece, 1889'dan bu yana, profesyoneller arasında düzenlenen yarışmalarda ve "kör tadım" etkinliklerinde dünya genelinde sürekli olarak öne çıkan, yetenek dolu bir şarap üretim alanı olan MAUCAILLOU doğmuştur.
Kardeşlikler

Kardeşlikler

Yorum AOC Lussac-Saint-Émilion bölgesi, Saint-Émilion tepesinin kuzeyinde yer almaktadır. Şaraplık üzüm için elverişli bir mikroiklimden faydalanmakta olup, ılımlı yağışlar ve yaz aylarında sıcaklıklar ile karakterizedir. Lussac'ta, bağ alanları vadilerden platolara kadar uzanarak tamamen güneye bakan bir amfitiyatro oluşturur. Bu düzenleme doğal bir drenajı teşvik eder. Topraklar esasen kil-kalker karışımıdır. Tadım Parlak kırmızı renge sahip bu şarap, yoğun ve iştah açıcı aromalar sunar; kırmızı meyve notaları (çilek, ahududu, kiraz) ile birlikte, meyan kökü, deri, kuru erik ve baharat vurguları ile desteklenmektedir. Ağızda zarif, yapılı, kadifemsi ve cömert bir yapıdadır; güçlü ve karmaşık bir tat profili sunar. Alkol: %14 vol. Üzümler: Merlot (%75), Cabernet Franc (%20), Cabernet Sauvignon (%5) Üretici: Marka AG Vins Formatlar ve ambalajlar: Şişe (75cl) - 6'lı karton - 2022
Château la Croix de Marbuzet

Château la Croix de Marbuzet

Le Château La Croix de Marbuzet, 7,5 hektarlık bir bağa sahiptir. Saint-Estèphe'nin toprak yapısı, Gironde'yi gören çakıllı bir plato ile zenginleşen topraklarının yapısına bağlı olarak, asaletini kazanır ve iyi drenaj özelliklerine sahiptir. Yüzeyde, bu topraklar tipik bir Médoc hafifliği hissi verir. Ancak daha derinlerde, kireçli marn tabakası, şaraplara karakteristik özelliklerini kazandıran temel besin maddelerini bağa sağlar. Toprak, Garonne çakıllarından oluşmaktadır. Şarapların olgunlaşması, %25'i yeni olan fıçılarda 12 ay boyunca gerçekleşir. Kırmızı, parlak ve berrak rengi, oldukça keyifli bir tadımın habercisidir. Burunda karmaşık bir yapı vardır; siyah kiraz, çiçek ve erik kokuları, kavrulmuş fındık ve tost notalarıyla harmanlanmaktadır. Bu şarap, ağızda hoş bir esneklik sunar ve çok ince bir dengeye sahiptir; alt tonlarda orman zeminleri ve tütün yapraklarının ince parfümleriyle birleşerek, uyumlu tanenlerle dolu zarif bir final sunar. Üzümler: Merlot (%60), Cabernet Sauvignon (%40) Üretici: Saint-Estèphe (33180) Soliveres Ailesi Formatlar ve ambalajlar: Şişe (75cl) - 6'lı karton - 2020
Château Les Essarts

Château Les Essarts

Yorum Château Les Essarts bağları, Lussac Saint Emilion appellasyonunun kalbinde on dört hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Geniş bir kil tabakası üzerinde, silisli çakıl alanlarıyla birlikte uzanmaktadır. Alt zemin, kil ve demir tortusundan oluşmaktadır. Bağların ortalama yaşı 25 yıldır. İhtiyaçlara göre yaprak alma ve seyreltme işlemleri uygulanmaktadır. Şarap yapımı modern bir şarap mahzeninde geleneksel olarak gerçekleştirilmektedir. Tadım Koyu kırmızı renkte. Çok hafif mentollü ve kırmızı meyve aromaları. Ağızda yumuşak, pişmiş meyve tatlarıyla dolu ve güzel bir ahşap dokunuşuyla vurgulanmış. Üzümler: Merlot ( %70), Cabernet Franc ( %10), Malbec ( %20) Üretici: Gillet Ailesi, Lussac (33570) Formatlar ve ambalajlar: Şişe (75cl) - 6'lı karton - 2019
Château Preuillac

Château Preuillac

Yorum 1869 yılında, Fransız tarım sektörü tarafından "Domaine Şövalyesi" unvanıyla tanınan Edmond Addé, yüksek kaliteli üzüm çeşitlerinin seçimi ve Château Preuillac şarap bağının geliştirilmesi üzerinde çalışmaktadır. 1879'dan itibaren, şarap bağı birçok madalya ve ödül kazanmaktadır. 1932 yılında, o yıl oluşturulan Crus Bourgeois sıralamasına dahil edilmiştir. Raymond Bouët, şarap bağında büyük bir yeniden organizasyon başlatmış, 1975 yılında hizmete giren bir şarap mahzeni ve yer altı mahzeni inşa etmiştir. 18. yüzyıl tarzını benimseyen 200 m2'lik yer altı mahzeni, Médoc appellation'ında benzersiz bir yapı haline gelmiştir. Mau ve Dirkzwager aileleri, 1998 yılında mülkü başarıyla satın almıştır. Tüm mahzende ve şarap bağında önemli yenileme çalışmaları yapılmış, bu da Château Preuillac'ın parlamasına ve hedeflerini gerçekleştirmesine yardımcı olmuştur. Üzüm Çeşitleri: Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (35%), Cabernet Franc (5%) Üretici: Mau Ailesi, Lesparre (33340) Formatlar ve Ambalajlar: Şişe (75cl) - 6'lı Karton - 2015