sharonasse hgp more için ürünler (8)

Beaujolais Köyleri

Beaujolais Köyleri

Geleneksel Beaujolais Yöntemi: Yarı Karbonik Makarasyon. Şarap, Beaujolais'in tipik meyve tazeliğini korumak için paslanmaz çelik tanklarda dinlenir. TADIM NOTLARI Yoğun ve derin bir yakut rengi, parlak yansımalarla. Açık, burun baharatlı, kavrulmuş ve vanilyalı aromalar sunarken, böğürtlen ve vişne notaları da barındırıyor. Ağızda, uyum dolu, yuvarlak ve iştah açıcı bir başlangıç var. Damak, kavrulmuş ve vanilyalı tatları, küçük siyah meyvelerle harmanlayarak ortaya çıkarıyor. YEMEK VE ŞARAP UYUMU 15°C civarında servis edin; fırınlanmış tavşan, ızgara antrikot veya kızarmış elmalarla birlikte sunulan kan sosisi ile mükemmel bir uyum sağlar. Ayrıca, Bourgogne Delice veya Dağ Toması gibi peynirlerle de harika bir şekilde eşleşir. Bölge: Beaujolais Üzüm Çeşidi: Gamay Noir Bağ: Granit topraklar - kıtasal iklim
Chablis 1er Cru Vosgros 2010

Chablis 1er Cru Vosgros 2010

CHABLIS 1ER CRU VOSGROS Her yıl, çeşitli etkinlikler, yarışmalar ve tadımlar vesilesiyle, Domaine'in uzmanlığı giderek daha fazla talep eden bir profesyonel topluluğu tarafından tanınmakta ve ödüllendirilmektedir. Chablis 1er Cru Vosgros 2010 Gilbert & Gaillard rehberi tarafından 2014 yılında 88/100 puanla ALTIN Madalya 2012 Sonbahar Tastevinage'de Tasteviné Chablis 1er cru Vosgros 2011 Gilbert & Gaillard rehberi tarafından 2015 yılında 90/100 puanla ALTIN Madalya 2013 Uluslararası Şarap Yarışması'nda ALTIN Madalya 2013 Paris Genel Tarım Yarışması'nda GÜMÜŞ Madalya Chablis 1er cru Vosgros 2012 2014 Paris Genel Tarım Yarışması'nda GÜMÜŞ Madalya
Burgonya Beyaz - Saint-Véran

Burgonya Beyaz - Saint-Véran

Bağ: Bourgogne'nin tam güneyinde, Beaujolais ile sınırda, appellation alanı köyün alanını aşmaktadır. Saint-Vérand köyü bir "d" harfi taşırken, appellation bu harfi taşımamaktadır çünkü altı köyde toplanmaktadır. 1971 yılında verilmiştir, Mâconnais bölgesinde verilen sonuncu appellation'dır. Bağcılık: Toprak: Chardonnay için ideal olan, Côte d'Or'un kireçtaşı katmanlarını uzatan Jura kireçtaşı. Dikim yoğunluğu: 8.500 kök/hektar. Budama: Guyot. Yaş: 70 ila 80 yıl. Hasat: Manuel. Verim: Bilinçli olarak düşük, yıllara bağlı olarak hektar başına 35 ila 40 hektolitre. Çok şekerli küçük üzümler. Şarap yapımı: Çok uzun, soğuk (15 °C ile 20 °C arasında) şarap yapımı. Olgunlaşma: %20'si 3 ila 5 kez kullanılmış meşe fıçılarda olgunlaşır. Geri kalan olgunlaşma, ince tortular üzerinde 6 ila 8 ay boyunca tankta gerçekleşir.
Burgonya Côte Chalonnaise

Burgonya Côte Chalonnaise

Le Pinot Noir, bu şarap için yetiştirilen tek üzüm çeşididir. Bağlar, Buxy ile Saint Gengoux le National arasında yer almakta olup genellikle yamaçların ortasında bulunmaktadır. Topraklar sığ ve havadar olup, oldukça taşlıdır; bu da Pinot Noir için idealdir. Yaz mevsiminde, taşlar ısıyı tutar ve bunu bağa geri verir. Bu taşlar, üzümlerin olgunlaşmasını hızlandırır. Üzümleri, Côte Chalonnaise'in kalsiyum açısından zengin, kil ve kireçli topraklarından gelmektedir. Eğimler hafif ve doğu-güneydoğuya yöneliktir. Yetiştirme Şarap yapımı, öncelikle paslanmaz çelik tanklarda başlar, ardından meşe fıçılarda devam eder. Fıçıda kalma süresi, yıllara göre değişiklik göstermektedir. Şarabın Karakteri Güzel, net bir kırmızı renge sahip, yakut tonlarıyla açılan burun, Pinot Noir'ın tipik kırmızı meyveleri (karadut, vişne, frenk üzümü) ile dumanlı, humuslu ve bazen hayvansal notalar sunar. Zengin ve karmaşık bir yapıya sahip olan şarabın dokusu, yumuşak ve zarif tanenler üzerinde sağlamdır. Güzel bir denge. Yemek ve Şarap Eşleşmeleri
Mâcon Azé

Mâcon Azé

Parlak altın rengi yeşil yansımalarla. Taze, yoğun, çekirdekli meyveler (şeftali, kayısı) ve kuru meyveler (badem, fındık) notalarıyla. Tonik, et şarap gibi, ince, doğal bir ferahlıkla iyi dengelenmiş.
Chénas - Nirvat'ta

Chénas - Nirvat'ta

Site: Beaujolais bölgesinin en kuzeyinde, appellasyonun on cru'sundan biri. Moulin à Vent'in küçük kardeşi. Tarih & gelenek: Granitten oluşan terroir gibi sakin, yerini almış meşe ormanları kadar zarif, Chénas'ın baharatlı tatlarla damak zevkini uyandırdığı söylenir. Çok talep gören, Beaujolais'nin en 'nadir' Cru'sudur. Bağcılık: Toprak: Pembe granit Dikim yoğunluğu: 9.000 ayak/ha, üzüm çeşidinin gücünü kontrol etmek için. Budama: Kısa, kadeh şeklinde, verimi kontrol etmeye olanak tanır. Şarap yapımı: Hasat: Elle. Yöntem: Geleneksel Beaujolais, yarı karbonik, bütün salkım. Macerasyon: 6 ila 10 gün. Olgunlaşma: Tankta. Tadım: Güzel mor yansımaları olan kiraz kırmızısı, bu şarap kırmızı meyve ve frenk üzümü karmaşık aromalarını serbest bırakırken, badem nüanslarıyla birlikte gelir. Keskin bir başlangıcın ardından, şarap ağzı tamamen doldurur.
Chablis 1er Cru Mont de Milieu 2010

Chablis 1er Cru Mont de Milieu 2010

CHABLIS 1ER CRU MONT DE MILIEU Her yıl, çeşitli etkinlikler, yarışmalar ve tadımlar vesilesiyle, Domaine'in uzmanlığı giderek daha fazla talep gören bir profesyonel topluluğu tarafından tanınmakta ve ödüllendirilmektedir. Chablis 1er Cru Mont de Milieu 2010 Dünyanın En İyi Chardonnay'ları Yarışması 2013'te BRONZ Madalya BURGONDIA D'OR, Mercurey 2011 Stok Tükendi
Chablis 1er Cru Montmains 2011

Chablis 1er Cru Montmains 2011

CHABLIS 1ER CRU MONTMAINS Her yıl, çeşitli etkinlikler, yarışmalar ve tadımlar vesilesiyle, Domaine'in uzmanlığı giderek daha fazla talep eden bir profesyonel topluluğu tarafından tanınmakta ve ödüllendirilmektedir. Chablis 1er Cru Montmains 2011 BURGONDIA D'ARGENT, Nuits Saint Georges 2012 Gilbert & Gaillard Rehberi 2014 tarafından 90/100 puanla ALTIN Madalya Chablis 1er cru Montmains 2012 Gilbert & Gaillard Rehberi 2015 tarafından 91/100 puanla ALTIN Madalya