ROSATO SALENTO - SALENTO'DAN ROSÉ ŞARAPLAR
Üzüm: Negroamaro – siyah Malvasia – Primitivo
Üretim alanı: Taranto'nun Doğu Bölgesi
Toprak tipi: Kırmızı toprak, taşlı tüf ve/veya kireçtaşı karışımı
Bağ yetiştirme tipi: Destekli alberello
Bağ ortalama yaşı: 15 yıl
Ortalama üretim / hektar: 90/120 kantar üzüm
Hasat dönemi: Eylül
Üzüm hasat yöntemi: Manuel
Alkol: %11 - %12 vol.
Renk: Canlı pembe
Bukle: Karakteristik şarap kokusu
Tat: Kuru, çok uyumlu
Servis sıcaklığı (celsius): 8° 10° C
Tavsiye edilen: Aperatif, balık ve İtalyan mezeleri, deniz ürünleri, hafif çorbalar, sebzeler, mozzarella ve taze peynir.