ucuz atlar runcorn için ürünler (2)

Sebzeler - Chanterelles

Sebzeler - Chanterelles

Koyu gri veya parlak sarı tonlarında bir huni şapkası ile tanınırlar. Etleri sarımsı ve aromalıdır. Genellikle karışımlarda kullanılırlar. Hazırlama İpuçları Doğadan toplanan chanterelle mantarları, hasat ve paketleme sırasında kontrol edilse de, aşağıdaki ilkelere uygun olarak temizlenmelidir: 2 ila 3 mm ayak kısmını kesin. Mantarları, şapka ve lamelleri küçük bir fırça ile nazikçe fırçalayarak, varsa diken veya dal parçalarından arındırın. Sadece gerekli ise (toprak varsa) mantarları suyun altında yıkayarak veya nazikçe silerek temizleyin. Pişirme: Her zaman “yüksek ateşte” soteleyin ve tercihen çıtır çıtır tüketin. Doğranmış ve “hazır kullanıma” uygun mantarların elbette sadece pişirilmesi yeterlidir. Saklama İpuçları Chanterelle mantarları, hasat dönemi veya diğer faktörlere bağlı olarak farklı özellikler gösterebilir.
Sebzeler - Koyun Ayakları

Sebzeler - Koyun Ayakları

Ayakları şapka ile turuncu renkte, açık beyaz etli, hafif acı ve ince bir tada sahip mantarlardır. Sonbaharda, özellikle kayın ormanlarında, iğne yapraklı ve yaprak döken ağaçların altındaki ormanlık alanlarda toplanırlar. Hazırlama İpuçları Doğadan toplanan ayak mantarları, hasat ve paketleme sırasında kontrol edilse de, aşağıdaki ilkelere uygun olarak temizlenmelidir: - 2 ila 3 mm ayak kısmını kesin - Mantarları, şapka ve lamelleri küçük bir fırça ile nazikçe fırçalayarak, varsa diken veya dal parçalarından arındırın. - Çok büyük örnekleri boyuna dilimleyin - Sadece gerekli ise (toprak varsa) mantarları suyun altında durulayarak veya nazikçe silerek yıkayın. Pişirme: her zaman “yüksek ateşte” soteleyerek pişirin ve tercihen çıtır çıtır tüketin. Dilimlenmiş ve “hazır kullanıma” uygun mantarların sadece pişirilmesi yeterlidir. Koruma İpuçları