...Kış aylarında özellikle popüler olan bir içecek: sıcak çikolata. Menüde sadece bir çeşidin bulunduğu zamanlar çoktan geride kaldı. Bugün kafeler ve benzeri yerler, giderek daha fazla çeşit sunuyor. Özellikle beyaz çikolatatürü oldukça rağbet görüyor. Bu, kakao yağı, süt tozu ve şekerin sıcak sütle karıştırılmasıyla elde ediliyor. Kakao yağının oranı %30'a kadar çıkabiliyor ve
eşsiz bir tat...
... ile birlikte sütlü çikolatadan oluşmaktadır.
İkonik üçgen şekil, İsviçre Alpleri'ndeki Matterhorn dağını temsil eder ve İsviçre mirasına bir saygı duruşu niteliğindedir. Toblerone, pürüzsüz çikolata ve çıtır nougatın keyifli bir kombinasyonunu sunarak dünya genelinde sevilen bir atıştırmalık haline gelmiştir.
...Farklı kakao türleri
Üç ana kakao türü vardır: Criollo, Forastero ve Trinitario.
Criollo
Criollo fasulyesi karmaşık ve narin bir profile sahiptir, hafif bir tat ile fındık, karamel, meyve ve tütün gibi ikincil aromalara sahiptir. Tat acı değildir ve oldukça aromatiktir. Bu hoş özelliklerine rağmen, criollo kakao en nadir olanıdır. Bu fasulye genellikle çikolata yapımcıları tarafından tercih...
...Peru'daki Criollo kakao türü ile birlikte Arriba, dünya çapında en kaliteli kakao türlerinden biri olarak kabul edilmektedir; hafif baharatlı, biraz meyvemsi ama en önemlisi güçlü ve acı bir tat profiline sahiptir. Zotter'deki üretim süreci özellikle zahmetlidir. Çikolata kalıba dökülmeden önce 36 saat süren bir konçlama işlemi gerçekleşir - bu, diğer kakao türlerinden daha uzundur. Bu tablette, serbest bırakılmış bir kakao doğa gücünü keşfedeceksiniz.