ufs.country_names.RU, Saratov
... kullanılır. Günümüzde bezelyeler genellikle haşlanır veya güveçte pişirilir. Isıtma, hücre duvarlarını yok eder ve tadı daha tatlı hale getirirken, besin maddelerini daha erişilebilir kılar. Bezelye çorbası, Kuzey ve Orta Avrupa'nın yanı sıra Rusya, İran, Irak ve Hindistan gibi dünyanın birçok yerinde tüketilmektedir. İşlenmiş bezelye, kurutulmuş, ıslatılmış ve bozulmayı önlemek için sıcak işleme tabi tutulmuş olgun bezelyelerdir. Hazır bezelyeler bazen kurutulmuş ve wasabi, tuz veya diğer baharatlarla kaplanmış olarak satılmaktadır.
Ukrayna, Pervomaysky
...Pişirmeden önce, bezelyeleri yıkamak ve su ile 1:3 oranında (1 ölçü grota karşılık 3 ölçü su) kaplamak önerilir. Su kaynadıktan sonra, kısık ateşte 35-45 dakika pişirin. Su buharlaşırsa, su eklenmelidir. Tuz, yağ ve baharatları damak tadınıza göre ekleyin.