...Erkenhasat, yalnızca Türkiye'nin Ege bölgesinde yetiştirilen, yüksek besin değerine sahip narin zeytinlerden elde edilen, premium kalitede sızma zeytinyağıdır.
Olgunlaşmamış meyveler, Ekim ayının başında toplanmakta ve zeytinler toplandığı gün, mekanik yöntemlerle ve 27 °C'yi geçmeyen sıcaklıklarda soğuk işlemle işlenmektedir.
Ürettiğimiz erkenhasat sızma zeytinyağının asidite seviyeleri...
...Princeps, güçlü, yoğun, filtre edilmemiş, yüksek biyolojik aktif biyo-fenol içeriğine sahip, erkenhasat bir EVOO'dur. Taze, vahşi otların güçlü tadı ve zengin yerel biyolojik çeşitliliği hatırlatan parlak açık yeşil rengi ile dikkat çeker. 1700 civarında Amfissis zeytin çeşidi ile aşılanmış olan vahşi zeytin ağaçlarından elde edilmektedir ve yüzyıllar boyunca yerel Pteleos Olea'ya evrilmiştir...
...
Asidite: <0,12º
Bu yağ, Cazorla, Segura ve Las Villas Doğal Parkı'nın kalbinde kampanyanın ilk günlerinde toplanan zeytinlerden üretilmiştir.
ERKEN YAĞ PROTOKOLÜ
ErkenHasat, olgunluk indeksi iki olan Picual çeşidi zeytinlerden gelmektedir.
Sağlıklı meyvelerdir, sinek veya başka bir patojenin saldırısından uzak, doğru hidratasyon durumundadır.
Organoleptik Değerlendirme: Orta meyvemsi > 4
Orta Defekt = 0
Duyusal Sınıflandırma: SIZMA...
...Mill zeytinyağı, Ege Bölgesi'nden gelen yüzyıllık zeytin ağaçlarından elde edilen, benzersiz bir lezzete sahip %100 sızma zeytinyağıdır.
Zeytinler, erkenhasat döneminde elle toplanır ve işlenmek üzere hemen soğuk sıkım tesislerine taşınır.
Mevcut ambalaj seçenekleri:
Cam Şişe: 250 ml, 500 ml, 1 L
Pet Şişe: 1 L, 2 L
Teneke: 5 L
Toplu...
...Eğer son derece sağlıklı bir yağ arıyorsanız, zeytin henüz olgunlaşmadan hasat edilmiş bir Sızma Zeytinyağı (EVOO) seçin. Olgunlaşmamış zeytinlerde bulunan maksimum klorofil, erkenhasat edilen yağı (Yunanca'da Agoureleo) yeşil ve Oleocanthal ve Oleacein gibi sağlıklı biyoaktif moleküller açısından zengin hale getirir.
Acı ve baharatlı tatlar, ErkenHasat EVOO'lar için olumlu özelliklerdir...