...NOUGAT DIANE DE POYTIERS, Fransız zanaatının kalbinde yer alarak, Montélimar'ın, nougatın tartışmasız başkenti, tarihini ve geleneksel ustalığını kutlayan olağanüstü nougatların üretimi konusunda uzmanlaşmıştır.
Ürünlerimiz: Klasik Nougat de Montélimar'dan, badem ve bal ile zenginleştirilmiş, organik ürünleri tercih edenler için tasarlanmış Nougat bio'ya kadar geniş bir nougat yelpazesi...
...Provence'nin geleneksel nougat'ını yaparken, kendi arılarımızdan elde ettiğimiz balı küçük bakır kazanlarda çok yüksek ısıda karamelize ediyoruz, ardından konyakla alevlendirip portakal aroması ekliyoruz. Ventoux'nun teraslarında yetiştirdiğimiz kavrulmuş bademler bütün olarak ekleniyor ve tüm karışım hostes yapraklarıyla kaplanıyor. Nougatüretimi, bal üretimi ve reçel yapımı.
Fruidoraix fabrikası, calisson üretiminde uzmanlaşmıştır. Geniş üretim alanımızda, halka şekerleme alanındaki farklı geleneksel meslekleri tanıtmayı amaçlıyoruz: ham maddelerden (kavun, badem, şekerlenmiş portakal) calisson hamurunun hazırlanması, benmari usulü pişirme, şekil verme ve kaplama, ayrıca aromalı nougat, Paskalya nougat yumurtaları ve bazı çikolata şekerlemelerinin üretimi.