...Üzüm Cinsi: %100 Negroamaro. Üretim Bölgesi: Salento, Brindisi ve Lecce illeri arasında. Negroamaro üzümlerinin çelik tanklarda fermente edilmesiyle elde edilen bu şarap, kuru ve kalıcı bir tada sahiptir.
Burunda, kırmızı meyveler olan frenk üzümü, siyah dut, böğürtlen ve vişne ile Akdeniz maki bitkilerinin balsamik notaları belirginleşir.
Tanin yapısının fazla baskın olmaması sayesinde, iyi bir çok yönlülüğe sahiptir; olgun şarküteri ürünleri ve orta olgunluktaki peynirlerle, et bazlı makarna yemekleri, beyaz ve kırmızı etlerin soslu ve fırınlanmış halleriyle uyum sağlar.
...Tarım işletmemiz, meyve ağaçlarının bulunduğu 20 hektarlık bir alana yayılmaktadır; bu ağaçlardan reçellerimizi elde ediyoruz: nar, dut, hint inciri, ayva, beyaz incir, ve fioroni inciri. Ayrıca böğürtlen ağaçlarımız ve turp yaprakları, çeşitli domates çeşitleri, biber konserveleri, enginarlar, kurutulmuş domatesler, patlıcanlar ve püre, çorba, pate ve sos gibi hazırlıklar yaptığımız tarlalarımız...