İtalya, Radicofani
Cacio di Pienza'nın üretimi, köklü bir geleneğe sahip olup, nesilden nesile günümüze kadar aktarılmıştır. Süt üreticileri, Cotignano Kooperatifi'nde bir araya gelerek, işleme yöntemlerini kullanmakta ve korumaktadırlar: Val d'Orcia'nın meralarına özgü bitkilerden aldığı özel aromalarla süt temini, rafine olgunlaştırma teknikleri ve en önemlisi, peynirin kalitesine özel bir özen gösterilmesi. Koope...
VEGA MANCHA, QUESOS VEGA SOTUELAMOS, CENTRAL QUESERA MONTESINOS ve QUESERIA LAFUENTE tarafından üretilen süt ürünlerinin uluslararası ticari markasıdır. Geleneksel koyun peyniri çiftliğimiz, Albacete'ye çok uzak olmayan küçük bir çoban köyünde yer almaktadır. Peynirimiz, %100 yerel koyun sütünden yapılan bu peynirin özel lezzetini ve kalitesini veren antik yöntemlerle üretilmektedir; hem çiğ hem d...
İspanya, Cuarte De Huerva
...Boffard'ın Yaşlandırılmış "Riserva" Koyun Peyniri "Riserva" tipi peynir, tamamen çiğ koyun sütü kullanılarak üretilen olgun bir peynirdir ve bu, Kastilya'nın eski geleneğine dayanmaktadır. Olgunlaşma süreci, sıkı bir şekilde kontrol edilerek, 3 kg'lık bir ürün için en az 8 ay veya 1 kg'lık bir ürün için 4 ay sürmektedir. Bu süre zarfında peynirler, zeytinyağı ile kaplanmak üzere depodan 3 kez...