İber Akçaağaç Salamı - Şarküteri
Kıyma veya doğranmış et karışımı ile tuz, biber ve baharatlar eklenerek yoğrulmuş ve doğal domuz bağırsaklarına mükemmel bir olgunlukta doldurulmuş bir üründür.
Brisa İber Domuzları
Brisa İber domuzları, diğerlerinden belirgin şekilde ayıran özel özelliklere sahiptir ve bu da en yüksek kalitede İber ürünleri ile sonuçlanır. Genetik bir geçmişe sahip olan bu örneklerin kökeni, esasen Salamanca'da bulunan ünlü dehesalarda yerli olan Sus Scrofa Mediterraneus'un bir alt türüne dayanmaktadır.
Uygulanan İşlemler
Brisa İber'de, tüm sucuk parçaları şu işlemlerden geçmektedir: kıyma, malzeme ekleme ve yoğurma, soğutma ortamında dinlendirme, doldurma, kurutma ve olgunlaştırma.
Sucuğun Faydaları
Sucuğun magnezyum, fosfor, çinko ve potasyum açısından zengin olduğu bilinmektedir. Ayrıca, Brisa İber domuzları bize et sunmaktadır.
Enerji Değeri: 432Kcal / 1919KJ
Yağlar: 38.5 g
Doymuş Yağlar: 15.3 g
Karbonhidratlar: 2.1 g
Şekerler: 1.3 g
Proteinler: 26 g
Tuz: 3 g