beyaz goose tüyler için ürünler (4)

Burgonya Chardonnay

Burgonya Chardonnay

Kristal rengi. Narenciye, beyaz etli meyveler (armut) ve çekirdekli meyveler (şarap şeftalisi), beyaz çiçekler (alıç) aromaları. Çiçeksi ve meyvemsi, damak yuvarlak ve sulu, canlı bir bitişle.
Sonbahar Tatlılığı - Beyaz

Sonbahar Tatlılığı - Beyaz

Chardonnay üzümünden yapılan tatlı şarap, oldukça nadirdir. Sadece üzümde asil çürüme oluştuğu yıllarda yapılabilir. Ekim ayı sonu - Kasım ayı başında elle toplanır. Çok az verim alınır. Üzümler doğal şekerler açısından yoğunlaşmıştır. Bayram yemeklerinizi (foie gras veya tatlı) eşlik etmek için mükemmeldir. 50 cl'lik şişelerde paketlenmiştir.
Burgonya Beyaz - Saint-Véran

Burgonya Beyaz - Saint-Véran

Bağ: Bourgogne'nin tam güneyinde, Beaujolais ile sınırda, appellation alanı köyün alanını aşmaktadır. Saint-Vérand köyü bir "d" harfi taşırken, appellation bu harfi taşımamaktadır çünkü altı köyde toplanmaktadır. 1971 yılında verilmiştir, Mâconnais bölgesinde verilen sonuncu appellation'dır. Bağcılık: Toprak: Chardonnay için ideal olan, Côte d'Or'un kireçtaşı katmanlarını uzatan Jura kireçtaşı. Dikim yoğunluğu: 8.500 kök/hektar. Budama: Guyot. Yaş: 70 ila 80 yıl. Hasat: Manuel. Verim: Bilinçli olarak düşük, yıllara bağlı olarak hektar başına 35 ila 40 hektolitre. Çok şekerli küçük üzümler. Şarap yapımı: Çok uzun, soğuk (15 °C ile 20 °C arasında) şarap yapımı. Olgunlaşma: %20'si 3 ila 5 kez kullanılmış meşe fıçılarda olgunlaşır. Geri kalan olgunlaşma, ince tortular üzerinde 6 ila 8 ay boyunca tankta gerçekleşir.
Burgonya Şarapları - Beyaz

Burgonya Şarapları - Beyaz

Bağ: Bourgogne'nin tam güneyinde, Beaujolais ile sınırda, appellasyonun alanı köyün alanını aşmaktadır. Saint-Vérand köyü bir "d" harfi taşırken, appellasyon bunu taşımamaktadır çünkü altı köyde toplanmaktadır. 1971'de kurulmuştur, Mâconnais bölgesinde verilen sonuncu appellasyonun öncesindedir. Şarapçılık: Toprak: Jura kireçtaşı, Côte-d'Or'un kireçtaşı katmanlarını uzatır, Chardonnay için idealdir. Ekim yoğunluğu: 8.500 bitki/hektar. Budama: Guyot. Hasat: Manuel Verim: 55 ila 65 hls/ha, üzümlerin terroirimizin nüanslarını ortaya çıkarmasına olanak tanır. Şarap yapımı: Meyveyi korumak için çok yavaş presleme. Son presin suları tutulmaz. Olgunlaştırma: 6 ila 8 ay boyunca tankta. Süreç boyunca, kararlar esasen tadım sonuçlarına göre alınmaktadır. Bu veriler, doğal olarak teknik analizlerle tamamlanmaktadır. Tüm şaraplar için olduğu gibi.