etanol yanıcı için ürünler (4)

Aromatik Yağların Yaşlanması

Aromatik Yağların Yaşlanması

Peroksidasyon ve intra-moleküler reaksiyon Zeytinyağları zamanla bozulur. Bozulma, bitkisel yağların moleküler yapılarında meydana gelen kimyasal bir değişimdir. Aynı kimyasal mekanizmalar, uçucu yağlar üzerinde de etkili olur. Yağlarda doğal olarak çözünmüş oksijenin varlığı, bu kimyasal reaksiyonları başlatır. Reaksiyonlar, ışık, hava, sıcaklık dalgalanmaları veya çeşitli safsızlıkların varlığında hızlanır. Bu "yaşlanma" reaksiyon mekanizması iki aşamaya ayrılır: peroksidasyon ve intra-moleküler reaksiyonlar (veya yayılma aşaması). Bilimsel literatürde peroksidasyona dair birçok örnek bulunmaktadır. İşte uçucu yağlarda bolca bulunan linalol örneği. (Örnek: lavanta, lavandin, linalol thym, gül ağacı, adaçayı vb.) Bu şemada, linalol öncelikle bir peroksidasyona uğrar. Bu, yeni bir bileşik olan 7-dhidroperoksit-3,7-dimetil-okta-1,5-dien-3-ol üretir.
Çiçek balı

Çiçek balı

Çiçeklerden toplanan bal, belirli bir çiçeğin baskın olmadığı nektardan yapılır. Renk, arıların ziyaret ettiği çiçeklere bağlı olarak değişir. Genellikle amber renginde, yoğun bir aromaya ve hafif, hoş bir tada sahiptir.
Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağı

Palmiye Yağı
Zeytinyağı Analizi

Zeytinyağı Analizi

Zorunlu analizler: Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen bir belge, zeytinyağlarının analizlerini düzenlemektedir: buraya tıklayın. Bir zeytinyağı, EXTRA Sızma, Sızma veya Tüketim için uygun olmayan LAMPANTE (CEE'de tüketim için uygun olmayan) etiketlemesi için belirli fizikokimyasal parametreleri karşılamalıdır. 11 Temmuz 1991 tarihli 2568/91 sayılı düzenleme, Avrupa Toplulukları Resmi Gazetesi'nde yayımlanmış olup, uyulması gereken kriterleri belirlemektedir (aşağıdaki şemaya bakınız). LAHN laboratuvarı, zeytinyağları üzerinde yaygın analizler sunmaktadır: asit indeksi, peroksit indeksi, UVK ölçümü (K270 – K232). "Lampante" olarak adlandırılan bir zeytinyağı, CEE'de tüketim için uygun değildir. Bu yağlar, yağ lambaları için kullanılmakta olup, bu nedenle "lampante" nitelendirmesi yapılmaktadır. K232 VE K270 analizleri Bu fizikokimyasal ölçümler, zeytinyağlarının iyi korunmasını gösterir.