Gıda için uygun
Gıda kalitesinde N2O, gıda endüstrisinde kullanılan ve bu nedenle de doğru kaliteye sahip olan bir dinitrojen oksittir. Çünkü bu formdaki dinitrojen oksit, arıtılmıştır ve %99,7 saflık derecesine sahiptir.
Gıda kalitesindeki dinitrojen oksit (N2O), özellikle krema şişesi kapsüllerinde kullanılmaktadır. Bu gaz, krema kapsülleri içinde satılabilir ve krema siphonuna yerleştirilebilir veya bilinen krema kartuşları aracılığıyla kullanılabilir. Dinitrojen oksit (N2O), krema siphonuna eklenen yağlı maddelerle iyi bir şekilde karışarak mousse, krema veya çırpılmış krema üretir. Bu avantajın yanı sıra, gıda endüstrisinde dinitrojen oksidin antibakteriyel özelliklere sahip olması da bir avantajdır. Böylece çırpılmış krema buzdolabında 10 güne kadar dayanabilir.