Kurutulmuş meyveler - Kiviler: Yeşil vitamin dilimleri.
Ürün Bilgisi
Hafif ve tatlı ama yoğun ekşi olan kivi dilimleri, vücuda en önemli vitaminleri ve mineralleri sağlar. Kiviler sindirimi teşvik eder ve böbrek fonksiyonunu artırabilir. Süt ürünleri ile kombinlendiğinde, çiğ meyve hızla acı bir tat alır. Bu nedenle, kurutulmuş kivi esasen Müsli veya yoğurt için bir ek olarak daha uygundur.
Köken
Kiviler Çin kökenlidir. 1900 yılında misyonerler, Çin frenk üzümü olarak tohumları Yeni Zelanda'ya getirmiştir. Yeni Zelanda'daki kuşla dış benzerlikleri nedeniyle, meyveler dikkat çekici kivi adını almıştır. Bugün en önemli tarım ülkeleri İtalya, Yeni Zelanda, Şili, Fransa, Yunanistan, Japonya, ABD, İspanya, Güney Kore ve İran'dır.