Alluloz
Alluloz, düşük kalorili bir tatlandırıcıdır ve monosakkarit şekerler grubuna aittir. İncir, kuru üzüm ve jackfruit gibi meyvelerde doğal olarak bulunur. Mısır gibi kaynaklardan ticari olarak üretilir ve sakkaroz ile karşılaştırıldığında %70 tatlılık oranına sahip olmasına rağmen daha az kalori içerir. Şekerle benzer bir tada sahip olan alluloz, kalori azaltma ve kan şekeri yönetimi için popülerdir. Düşük glisemik indeksi, diyabetikler ve düşük karbonhidrat diyetleri için uygun hale getirir. Alluloz ayrıca ağız sağlığını destekler, diş çürümesine neden olmaz ve pişirme ile yemek yapmada stabilite gösterir, bu da onu çeşitli ürünler için çok yönlü kılar.
Moleküler Formül:C6H12O6
CAS No:551-68-8