makron yiyecekler için ürünler (2)

Anhidrat Süt Yağı (AMF)

Anhidrat Süt Yağı (AMF)

Sütsüz Süt Yağı (AMF), mevsime bağlı olarak tereyağından veya %35-%45 kremadan yapılabilir. Üretim süreci, santrifüjler kullanılarak neredeyse tüm suyun ve yağsız katıların çıkarılmasını içerir. Bu sayede, ürün daha az su içerdiği için korunması ve depolanması daha kolaydır.
Donmuş Tereyağı

Donmuş Tereyağı

Tereyağı ismi, belirli bir süt yağı içeriğine sahip, bitkisel yağ karışımları içermeyen ürünler için ayrılmıştır - en az %82 (en fazla %16 su ve %2 kuru yağsız süt). Tereyağı, taze veya fermente kremayı ya da sütü çırparak, süt yağını ayranından ayırarak yapılır. Ürün, A, D, K vitaminleri açısından zengindir.