kurutulmuş istiridye mantarı - mükemmel tatlar
Mantarların "İnci"si olarak bilinen istiridye mantarı, çok nazik bir lezzete sahiptir ve hızlı pişer, bu da onu hızlı sote yemekleri veya basit çorbalar için mükemmel kılar.
Çiğ olarak yenildiğinde, mantarın hafif acı ve ekşi bir tadı vardır.
Nazik doğası nedeniyle, istiridye mantarı pişirmeden önce yeniden nemlendirilmesi gerekmeyen birkaç mantardan biridir.
Pişirme sürecinin sonuna doğru eklenmesi durumunda, istiridye mantarları beyaz etler ve deniz ürünleri, sote yemekleri ve haşlama ile iyi bir uyum sağlar.
Açıklama/Tat
Kurutulmuş istiridye mantarları genellikle 2 ila 5 santimetre çapında küçük olup, düz, buruşuk, kıvrılmış ve az ya da hiç sapı olmayan kapaklardan oluşur. Bazı kurutulmuş istiridye mantarları da kesilerek parçalara dehidre edilir ve farklı şekil ve boyutların karışımını oluşturur. Kurutulduğunda, mantarlar kırılgan, nazik ve hafif derimsi bir yapıya sahip olup, açık kahverengi ile soluk gri tonlarında görünür.