Beyaz Organik Tapiyoka Unu
Kassava'nın Kökeni ve Tarihi
Kassava veya manyok, Manihot esculenta'nın yenilebilir yumrularıdır ve odunsu bir çok yıllık çalıdır. Kassava, Afrika ve Güney Amerika'da yaygın olarak tüketilmektedir. Bu bitki Brezilya'da ortaya çıkmıştır. Şu anda yetiştirilen tüm bitkiler, kültür çeşitleridir. Kassava, çok fakir topraklarda yetişebilir ve kuru dönemlere de dayanıklıdır. Ayrıca, bitki çekirgelerin istilasına karşı da dirençlidir.
Arkeolojik buluntular, yumruları kazımak için kullanılan aletlerin varlığı, kassavanın M.Ö. 3000 yıllarında Brezilya ve Venezuela'da yetiştirildiğini göstermektedir.
Kassava Unu Üretim Süreci
Kassava unu, kassava köklerinin ezilmesi, preslenmesi ve kurutulmasıyla elde edilen, lif ve nişasta açısından zengin ince taneli dehidre bir tozdur.
Kassava Unu Kullanımı
Kassava unu, glütensiz tarifler yapmak için çok faydalıdır. Ayrıca, kassava unu ekmek benzeri bir sonuç elde etmek için fırıncılıkta da kullanışlıdır. Hem tatlı hem de tuzlu yemekler için, örneğin bisküvi, pizza hamuru veya krep gibi, kullanılabilir.