NAPOLEON FINE CHAMPAGNE - Cognac Courvoisier
70cl40% vol.
«SANDAL AĞACI, KURU KAYISI VE MANTARLARIN HAFİF BİR HARMONİSİ. BU NAZİK ŞAMPANYA, AĞIZDA GÜZEL BİR UZUNLUKLA KALIR.»
PATRICE PINET, ŞARAP USTASI
KARMA
Bu, diğer tüm kategoriler için bir ölçüt olan konyaktır. 1910 yılında, Fransa'nın ilk İmparatoru ile olan ilişkilerimizi kutlamak için yaratılan Napoléon, 20 yıla kadar yaşlandırılmış Büyük ve Küçük Şampanya karışımıdır ve sandal ağacı, kuru kayısı ve mantar aromaları sunar.
TADIM NOTLARI
Mükemmel bir uyum için dengeli aromalar
Zengin aromalara sahip bir konyak, çok fazla incelik geliştiren bir konyaktır. Toprak, bağlar, fıçılar ve olgunlaşma yılları, bu aromaların her birinin özelliklerini tanımlayan unsurlardır ve bu nedenle konyaklarımızın her aşamasında bu aromaların öne çıkması için gerekli tüm özeni gösteriyoruz. Courvoisier konyaklarının kalitesi dünya çapında tanınmakta ve çeşitli uluslararası içki yarışmalarında (IWSR, San Francisco Spirits Competition…) düzenli olarak ödüllendirilmektedir.
Sandal Ağacı
Bu zengin ve tatlı aroma, ahşap ile konyak arasındaki temastan kaynaklanır. Yıllar geçtikçe, çok belirgin meşe aroması çok daha karmaşık ve nazik hale gelir.
Kuru Kayısı
Tortuda damıtma, derinlik, karmaşıklık ve kuru kayısının tatlı aromasını hatırlatan muhteşem notalar ekler.
Mantar
Bu aroma, tüm üst kalitelerimizin yaşlandığı şarap mahzenlerimizin mükemmel nem koşullarından kaynaklanır.
NASIL TADIM YAPILIR
Kuru: Bu kadar uyumlu aroma bolluğuyla, Courvoisier Napoléon'un kuru olarak tadılması gerekir; karmaşık son etkisi ağızda güçlü bir şekilde kalır.
Konyakların bir balon kadehinde tüketilmesi gerektiği düşünülse de, aromalarının zenginliğini takdir etmek için bir lale kadehi öneriyoruz. Bu şekil, aromaların tam olarak gelişmesine ve alkolü baskın hale getirmesine olanak tanır. Bu iki kadeh türüyle deneyim yapın, fark belirgin olacaktır.
Yiyeceklerle eşleşme: Courvoisier Napoléon'un aromaları ve kokuları, Parmesan gibi güçlü bir peynirle veya Beaufort ya da Gruyère gibi daha hafif peynirlerle mükemmel bir şekilde eşleşir.
ÖDÜLLER
ÇİFT ALTIN MADALYA
San Francisco Uluslararası Şarap Yarışması
2007
GÜMÜŞ MADALYA
Uluslararası Şarap ve İçki Yarışması
2006