Fransa, Saint-Pee-Sur-Nivelle
... Bölgesi'nin dört bir yanında bir gelenek haline gelmiştir. Bu mirası sürdürmek için, bu Bask klasiğine yeni bir soluk kazandırmak istedik ve kendi Patxaran tarifimizi oluşturduk. Ev yapımı bir anason likörü sayesinde, daha az tatlı ve anasonlu bir sonuç elde ettik; böylece eriklerin tüm aromalarını ortaya çıkardık. Bu el yapımı süreç, tatların ve rengin tam kontrolünü sağlar. Toplanan eriğin çeşitliliği, Egiazki şaraplarının ilk bakışta ayırt edilmesini sağlar; çünkü rengi kırmızı tonlarına yönelmiştir.
Fransa, Ascain
...Anason çok iyi harmanlanmış ve meyan kökü tadı olarak kendini gösterir. Zencefilli ekmek notaları, rancio finali. Tadım önerileri Tipik bir Bask sindirimi olarak yemek sonrası. Mutfakta PATXAKA, karides veya Saint Jacques kabuklularını deglaze etmek veya krep hamurunuzu aromalandırmak için kullanılır.
Fransa, Poitiers
...Rakı, geleneksel bir Türk alkolüdür. Yeni Rakı, Akdeniz alkol geleneğinde yer alan bu anasonlu içkinin en yaygın markasıdır. Yeni Rakı, içine yeşil anason eklenmiş bir üzüm distilatı ile üretilmektedir. Süt gibi beyazlaşması nedeniyle 'Aslan Sütü' olarak adlandırılmaktadır; çünkü su ile karıştırıldığında, tamamen renksiz olan bu içki bulanık ve beyazımsı bir hale gelir.