...Kuruyemişler yüksek protein içeriği ile öne çıkar. Lezzetli atıştırmalığınız için ideal. Bademler, tatlandırıcılar, boyalar ve koruyucular içermez. Snack it!
...Bu badem, Samangan eyaletinde yetiştirilir ve ardından el yapımı olarak kavrulur.
Bu bölge, badem ağaçlarının gelişimi için son derece elverişli bir iklime sahiptir. Bu nedenle, Samangan'ın kavrulmuş bademleri Asya'daki en iyi badem çeşitlerinden biridir.
Samangan'ın kavrulmuş bademleri, tatlılıkları ve lezzetli tatlarıyla sizi şaşırtır. İçlerinde ne koruyucu ne de katkı maddesi bulunur.
Afganistan'da badem, yemeklerde daha fazla lezzet katmak için sıkça kullanılır. Ayrıca, bu ülkede kutsal bir an olan çay molasına da eşlik eder.
Kavrulmuş bademler ayrıca aperatif olarak da mükemmeldir!
...Amandier, Akdeniz'e özgü bir ağaçtır. İki tür badem üretir: acı badem ve tatlı badem. Sadece tatlı badem, "badem dilimleri" gibi farklı şekillerde tüketilmeye uygundur.
"Badem dilimleri", kabuğu soyulmuş bademlerin, üstten alta doğru ince dilimler halinde kesilmesiyle elde edilir.
Tarihteki ilk bademler, Mısırlılar tarafından popüler hale getirilen İbranilerden gelmektedir. Mısırlı firavunların...
... çekirdek (endocarpe) bulunur. Bu tohumun açık yeşil renkli, ince kırmızımsı bir zarla kaplı kotiledonları yenilebilir.
Fıstık, günümüze kadar yetiştirilen en eski tohumlardan biridir; kökeni Asya'dır ve uzun zamandır Tunus'ta da yetiştirilmektedir.
Fıstık, çiğ olarak, bademler gibi, veya kavrulmuş olarak tüketilebilir. Genellikle aperatiflere eşlik eder. Fıstık, soslara, iç harçlara, terrinlere, böreklere, dondurmalara ve tatlılara eklenir.